Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2016.

5. ~CISM~ тренинг камп на Копаонику



5. CISM тренинг камп на КопаоникуДоделом признања најбољим појединцима у дисциплинама слалом и велеслалом, на војном смучарском полигону Копаоник завршен је такмичарски део 5. зимског кампа у организацији делегације Републике Србије при Meћународној организацији за војни спорт (~CISM~) и одсека за војни спорт Војне академије.

„Зимски тренинг камп Копаоник“ одржава се до 16. марта, а поред скијашке репрезентације Војске Србије учествује и војна репрезентацијa Словеније.

Овај камп организован је и као припрема за предстојеће светско војно првенство у Сочију 2017. године, тако да су репрезентације 5. 
CISM тренинг камп на КопаоникуСрбије и Словеније искористиле добре временске прилике да сагледају достигнути ниво увежбаности како би направили план за следеће етапе припрема које ће се одржати наредне године у Словенији и Италији, непосредно пред светско првенство.

- Ово је један од најбоље организованих кампова до сада и желим да похвалим изузетну предусретљивост Скијалишта Србије, МК рисорта и Општине Рашка, захваљујући чијој помоћи смо имали идеалне услове за тренинг, истакао је потпуковник Драган Тодоров, начелник одсека за војни спорт при Војној академији и члан делегације Србије при ~CISM~.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА