Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2016.

5. ~CISM~ trening kamp na Kopaoniku



5. CISM trening kamp na KopaonikuDodelom priznanja najboljim pojedincima u disciplinama slalom i veleslalom, na vojnom smučarskom poligonu Kopaonik završen je takmičarski deo 5. zimskog kampa u organizaciji delegacije Republike Srbije pri Mećunarodnoj organizaciji za vojni sport (~CISM~) i odseka za vojni sport Vojne akademije.

„Zimski trening kamp Kopaonik“ održava se do 16. marta, a pored skijaške reprezentacije Vojske Srbije učestvuje i vojna reprezentacija Slovenije.

Ovaj kamp organizovan je i kao priprema za predstojeće svetsko vojno prvenstvo u Sočiju 2017. godine, tako da su reprezentacije 5. 
CISM trening kamp na KopaonikuSrbije i Slovenije iskoristile dobre vremenske prilike da sagledaju dostignuti nivo uvežbanosti kako bi napravili plan za sledeće etape priprema koje će se održati naredne godine u Sloveniji i Italiji, neposredno pred svetsko prvenstvo.

- Ovo je jedan od najbolje organizovanih kampova do sada i želim da pohvalim izuzetnu predusretljivost Skijališta Srbije, MK risorta i Opštine Raška, zahvaljujući čijoj pomoći smo imali idealne uslove za trening, istakao je potpukovnik Dragan Todorov, načelnik odseka za vojni sport pri Vojnoj akademiji i član delegacije Srbije pri ~CISM~.

videoVIDEOGALERIJA