Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2016.

Информисање страних војних представника о раду Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима



Информисање страних војних представника о раду Дирекције за европске интеграције и управљање пројектимаПрезентација рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима, на којој су страним војним представницима акредитованим у Републици Србији представљени организациона структура, надлежности и планиране активности Дирекције, одржана је у Анекс сали Дома Гарде.

У име Сектора за политику одбране, присутне је поздравио начелник Управе за организацију генерал–мајор Слађан Ђорђевић, који је нагласио да је процес приступања Европској унији већ дуже од 15 година један од највиших приоритета Владе Републике Србије и целокупне државне политике, а да Министарство одбране и Војска Србије као део извршне власти и један од најбоље уређених сектора државне управе дају значајан допринос резултатима наше државе и друштва у процесу европских интеграција.

Директор Дирекције, пуковник др Катарина Штрбац информисала је госте о досадашњим резултатима и приоритетима Дирекције за наредни период, упутивши позив за унапређење сарадње свим заинтересованим странама, посебно у области управљања пројектима који се финансирају ванбуџетским средствима.

Информисање страних војних представника о раду Дирекције за европске интеграције и управљање пројектимаУ оквиру представљања Групе за европске интеграције указано је на чињеницу да Министарство одбране учествује у раду 20 од 35 Преговарачких група у оквиру преговора о приступању Републике Србије Европској унији. Према значају за систем одбране, посебно су анализирани резултати рада Преговарачких група за Поглавља број 23 (Правосуђе и основна права), 24 (Правда, слобода и безбедност), 31 (Заједничка спољна, безбедносна и одбрамбена политика) и 32 (Финансијско управљање и контрола).

Група за управљање пројектима представила је свој делокруг и критеријуме за одабир пројеката који су предвиђени за финансирање из ванбуџетских средстава. Посебна пажња посвећена је приоритетним областима пројектних активности које су опредељене за период 2016 – 2019. године.