Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2016.

Отворена Атлетска дворана у Београду




Председник Републике Србиjе Tомислав Николић вечерас је свечано отворио новоизграђену атлетску дворану на Бањици, чиме је означен почетак првог Међународног атлетског ~ „Serbian Open Indoor Meeting“.~

Свечаном отварању присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, градоначелник Београда Синиша Мали и представници светских и српских атлетских организација.

Председник Николић је истакао да је отварање дворане „историjски тренутак за наше атлетичаре и нашу земљу“. Oн jе подсетио да jе изградња дворане траjала шест година и да jе направљена према стандардима Светске атлетске федерациjе.

- Oво jе пример како добра идеjа лако повезуjе два министарства коjа брину о младима, Mинистарство одбране и Mинистарство омладине и спорта, и како се заjедничким напорима долази до успеха. Дворана је важна за наше прослављене спортисте и децу коjа тек откриваjу лепоту краљице спортова и за развоj и афирмациjу атлетике у Србиjи и читавом региону, рекао jе Николић.

Oтварању Интернационалног атлетског митинга, на коме учествуjу такмичари из 15 земаља, присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, прослављени домаћи спортисти као и љубитељи спорта.

Дворана, капацитета 1.500 места, српским атлетичарима биће на располагању током целе године. Простире се на 9.270 квадратних метара, има четири кружне стазе дужине 200 метара, а унутрашњост терена jе предвиђена за скок у даљ, скок с мотком, скок у вис и бацање кугле.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА