Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.03.2016.

Otvorena Atletska dvorana u Beogradu




Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić večeras je svečano otvorio novoizgrađenu atletsku dvoranu na Banjici, čime je označen početak prvog Međunarodnog atletskog ~ „Serbian Open Indoor Meeting“.~

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici svetskih i srpskih atletskih organizacija.

Predsednik Nikolić je istakao da je otvaranje dvorane „istorijski trenutak za naše atletičare i našu zemlju“. On je podsetio da je izgradnja dvorane trajala šest godina i da je napravljena prema standardima Svetske atletske federacije.

- Ovo je primer kako dobra ideja lako povezuje dva ministarstva koja brinu o mladima, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo omladine i sporta, i kako se zajedničkim naporima dolazi do uspeha. Dvorana je važna za naše proslavljene sportiste i decu koja tek otkrivaju lepotu kraljice sportova i za razvoj i afirmaciju atletike u Srbiji i čitavom regionu, rekao je Nikolić.

Otvaranju Internacionalnog atletskog mitinga, na kome učestvuju takmičari iz 15 zemalja, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, proslavljeni domaći sportisti kao i ljubitelji sporta.

Dvorana, kapaciteta 1.500 mesta, srpskim atletičarima biće na raspolaganju tokom cele godine. Prostire se na 9.270 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predviđena za skok u dalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA