Министарство одбране Републике Србије
 
26.02.2016.

Промоција резервних официра Војске Србије




Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца за резервне официре Војне и Војномедицинске академије генерације "септембар 2015", одржана је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду. Њих 56, после шестомесечне обуке, Указом председника Републике произведено је у чин резервног потпоручника Војске Србије.

Првој тројици у рангу, Стефану Божићу (9,64), Николи Марковићу (9,55) и Милошу Обреновићу (9,45), признања је уручио начелник Школе националне одбране Војне академије пуковник Мирослав Талијан.

Резервним официрима санитетске службе који су остварили најбоље резултате током школовања Андријани Ћалић (9,63), Николи Николићу (9,58) и Жарку Николову (9,53) признања је уручио начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник Мирослав Броћић.

Обраћајући се присутнима, најбољи резервни потпоручник Стефан Божић, истакао је да му је изузетна част што стоји испред строја својих колега.

– Оно што је обележило наше оспособљавање јесте дух заједништва и то је оно најбоље што настављамо да носимо у себи – истакао је први у рангу.

Начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан у свом обраћању је, уз честитке најмлађим резервним потпоручницима, нагласио да је знање најбоља одбрана у 21. веку од сваког облика непријатељских активности усмерених на одбрамбено-безбедносни систем.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА