Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.02.2016.

Promocija rezervnih oficira Vojske Srbije




Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca za rezervne oficire Vojne i Vojnomedicinske akademije generacije "septembar 2015", održana je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu. Njih 56, posle šestomesečne obuke, Ukazom predsednika Republike proizvedeno je u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Prvoj trojici u rangu, Stefanu Božiću (9,64), Nikoli Markoviću (9,55) i Milošu Obrenoviću (9,45), priznanja je uručio načelnik Škole nacionalne odbrane Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan.

Rezervnim oficirima sanitetske službe koji su ostvarili najbolje rezultate tokom školovanja Andrijani Ćalić (9,63), Nikoli Nikoliću (9,58) i Žarku Nikolovu (9,53) priznanja je uručio načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik Miroslav Broćić.

Obraćajući se prisutnima, najbolji rezervni potporučnik Stefan Božić, istakao je da mu je izuzetna čast što stoji ispred stroja svojih kolega.

– Ono što je obeležilo naše osposobljavanje jeste duh zajedništva i to je ono najbolje što nastavljamo da nosimo u sebi – istakao je prvi u rangu.

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan u svom obraćanju je, uz čestitke najmlađim rezervnim potporučnicima, naglasio da je znanje najbolja odbrana u 21. veku od svakog oblika neprijateljskih aktivnosti usmerenih na odbrambeno-bezbednosni sistem.
 
photoFOTOGALERIJA