Министарство одбране Републике Србије
 
11.02.2016.

Анализа рада Регионалног центра МО Београд



Анализа реализације задатака из функционалне надлежности Регионалног центра Министарства одбране Београд за 2015. годину одржана је данас у Команди РВ и ПВО.

Анализи су присуствовали начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић, представници организацијских јединица ГШ ВС и ратних јединица Војске Србије које непосредно сарађују у реализацији наведених задатака.

На анализи је било речи о реализованим задацима у 2015 години. Истакнуто је да су задаци планирања припрема за одбрану, у Регионалном центру МО Београд, и код већине субјеката одбране на територији надлежности реализовани у складу са Законом о одбрани и наређењима Управе за обавезе одбране. На територији надлежности Регионалног центра МО Београд комплетан план одбране израђују 23 субјекта одбране, у складу са законом, општим актима који се односе на одбрану у складу са Планом одбраном Републике Србије и Упутством о методологији за израду планова одбране. Планским обиласцима и пружањем стручне помоћи достигнут је висок степен израђености докумената планова одбране субјеката из надлежности Регионалног центра МО Београд.

Регионални центар МО Београд у току године увео је у војну евиденцију 8241 регрута. У току године ради упућивања добровољно служење војног рока са оружјем, на лекарске прегледе и психолошка испитивања упућен је 471 кандидат а у центре за обуку упућено је у четри упутна рока 281 кандидат. У сарадњи са представницима субјеката система одбране у потпуности су реализовани задаци попуне ратних јединица МО, ВС и специјалних јединица цивилне заштите са лицима из резервног састава и покретним стварима, а јединица радне обавезе са обвазницима радне обавезе.

Један од тежишних задатака за 2016. годину је отварање издвојене канцеларије Центра МО Земун у Градској општини Сурчин, јединој преосталој градској општини где Регионални центар МО Београд нема своју организацијску јединицу. За најбољи центар Министарства одбране за локалну самоуправу проглашен је Центар МО Звездара.

Регионални центар МО Београд, у 2015. години није имао ванредних догађаја.

photoФОТОГАЛЕРИЈА