Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.02.2016.

Analiza rada Regionalnog centra MO Beograd



Analiza realizacije zadataka iz funkcionalne nadležnosti Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd za 2015. godinu održana je danas u Komandi RV i PVO.

Analizi su prisustvovali načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Dragan Kotarlić, predstavnici organizacijskih jedinica GŠ VS i ratnih jedinica Vojske Srbije koje neposredno sarađuju u realizaciji navedenih zadataka.

Na analizi je bilo reči o realizovanim zadacima u 2015 godini. Istaknuto je da su zadaci planiranja priprema za odbranu, u Regionalnom centru MO Beograd, i kod većine subjekata odbrane na teritoriji nadležnosti realizovani u skladu sa Zakonom o odbrani i naređenjima Uprave za obaveze odbrane. Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra MO Beograd kompletan plan odbrane izrađuju 23 subjekta odbrane, u skladu sa zakonom, opštim aktima koji se odnose na odbranu u skladu sa Planom odbranom Republike Srbije i Uputstvom o metodologiji za izradu planova odbrane. Planskim obilascima i pružanjem stručne pomoći dostignut je visok stepen izrađenosti dokumenata planova odbrane subjekata iz nadležnosti Regionalnog centra MO Beograd.

Regionalni centar MO Beograd u toku godine uveo je u vojnu evidenciju 8241 regruta. U toku godine radi upućivanja dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, na lekarske preglede i psihološka ispitivanja upućen je 471 kandidat a u centre za obuku upućeno je u četri uputna roka 281 kandidat. U saradnji sa predstavnicima subjekata sistema odbrane u potpunosti su realizovani zadaci popune ratnih jedinica MO, VS i specijalnih jedinica civilne zaštite sa licima iz rezervnog sastava i pokretnim stvarima, a jedinica radne obaveze sa obvaznicima radne obaveze.

Jedan od težišnih zadataka za 2016. godinu je otvaranje izdvojene kancelarije Centra MO Zemun u Gradskoj opštini Surčin, jedinoj preostaloj gradskoj opštini gde Regionalni centar MO Beograd nema svoju organizacijsku jedinicu. Za najbolji centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu proglašen je Centar MO Zvezdara.

Regionalni centar MO Beograd, u 2015. godini nije imao vanrednih događaja.

photoFOTOGALERIJA