Министарство одбране Републике Србије
 
29.01.2016.

Испитивања у фокус групама о родној равноправности



У Управи за стратегијско планирање Сектора за политику одбране одржано је испитивање у фокус групама жена и мушкараца у чину потпоручника, који су уписали Војну академију школске 2007/2008. године и промовисани у чин потпоручника 2012. године.

Резултати овог испитивања треба да продубе сазнања о специфичностима у војној професији, у зависности од пола, током школовања, усавршавања и развоју професионалних способности у Војсци Србије и да допринесу унапређењу родне анализе Аналитичке групе Министарства одбране и Војске Србије у обављању редовних задатака.

Испитанике је у име организатора активности поздравио државни секретар Зоран Ђорђевић, који је и председник Политичког савета Владе за спровођење Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015), као и начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране, бригадни генерал мр Слободан Јоксимовић, који је и заменик председника Мултисекторског координационог тела Владе за спровођење поменутог плана.

Испитивања су спровели чланови и чланице Аналитичке групе Министарства одбране и Војске Србије за анализу спровођења Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015).