Министарство одбране Републике Србије
 
12.01.2016.

Концерт поводом Дана музичке службе



 Заједничким наступом Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Репрезентативног оркестра Гарде, поводом 10. јануара – Дана музичке службе, вечерас је у Свечаној сали Дома Војске Србије отворена нова музичка сезона у тој установи. Бројне госте у Атријуму Дома Војске дочекао је Војни оркестар из Ниша.

Музичкој вечери у ритму познатих војничких маршева, валцера, балетских и енергичних балканских нота, присуствовали су државни секретари у Министарству одбране Републике Србије Зоран Ђорђевић и Ненад Нерић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума и бројни уживаоци квалитетне музике.

Специјалан гост био је виртуоз на кларинету маестро Божидар Боки Милошевић који је најавивши свој наступ са припадницима музичке службе српске војске, који ове године први пут прослављају свој дан, истакао да му је част што наступа са најбољим музичарима које Србија има.

На програму су била дела Шлезингера, Седлачека, Биничког, Вртачника, Кнежевића, Хачатуријана, Бизеа, Христића и Бокија Милошевића, а оркестри су наступали под диригентским палицама мајора Александра Ђурова и Игора Митровића, као и маестра Павла Медаковића.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА