Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.01.2016.

Koncert povodom Dana muzičke službe



 Zajedničkim nastupom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde, povodom 10. januara – Dana muzičke službe, večeras je u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije otvorena nova muzička sezona u toj ustanovi. Brojne goste u Atrijumu Doma Vojske dočekao je Vojni orkestar iz Niša.

Muzičkoj večeri u ritmu poznatih vojničkih marševa, valcera, baletskih i energičnih balkanskih nota, prisustvovali su državni sekretari u Ministarstvu odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević i Nenad Nerić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma i brojni uživaoci kvalitetne muzike.

Specijalan gost bio je virtuoz na klarinetu maestro Božidar Boki Milošević koji je najavivši svoj nastup sa pripadnicima muzičke službe srpske vojske, koji ove godine prvi put proslavljaju svoj dan, istakao da mu je čast što nastupa sa najboljim muzičarima koje Srbija ima.

Na programu su bila dela Šlezingera, Sedlačeka, Biničkog, Vrtačnika, Kneževića, Hačaturijana, Bizea, Hristića i Bokija Miloševića, a orkestri su nastupali pod dirigentskim palicama majora Aleksandra Đurova i Igora Mitrovića, kao i maestra Pavla Medakovića.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA