Министарство одбране Републике Србије
 
10.01.2016.

Потпредседник Владе Русије посетио Специјалну бригадуПотпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин посетио је данас у пратњи државних секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића и Ненада Нерића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића Специјалну бригаду у Панчеву.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић упознао је потпредседника Владе Русије са наменом те јединице. Након тога госту из Русије презентован је део наоружања и опреме која је на употреби и приказано гађање припадника бригаде из наоружања домаће производње.

Раније у току дана, потпредседник Рогозин је у пратњи министра одбране Братислава Гашића посетио Војни музеј на Калемегдану. Том приликом потпредседник Русије обишао је сталну поставку Војног музеја и кроз уникатне комаде оружја, одеће, униформи, ордења и фотографија видео 14 векова славне српске војне историје.

- Поставка вашег музеја говори не само о историји борбе српског народа за независност, већ и о војном братству наших народа- уписао је након посете Војном музеју потпредседник Рогозин у књигу утисака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА