Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.01.2016.

Potpredsednik Vlade Rusije posetio Specijalnu brigadu



Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin posetio je danas u pratnji državnih sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića i Nenada Nerića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića Specijalnu brigadu u Pančevu.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković upoznao je potpredsednika Vlade Rusije sa namenom te jedinice. Nakon toga gostu iz Rusije prezentovan je deo naoružanja i opreme koja je na upotrebi i prikazano gađanje pripadnika brigade iz naoružanja domaće proizvodnje.

Ranije u toku dana, potpredsednik Rogozin je u pratnji ministra odbrane Bratislava Gašića posetio Vojni muzej na Kalemegdanu. Tom prilikom potpredsednik Rusije obišao je stalnu postavku Vojnog muzeja i kroz unikatne komade oružja, odeće, uniformi, ordenja i fotografija video 14 vekova slavne srpske vojne istorije.

- Postavka vašeg muzeja govori ne samo o istoriji borbe srpskog naroda za nezavisnost, već i o vojnom bratstvu naših naroda- upisao je nakon posete Vojnom muzeju potpredsednik Rogozin u knjigu utisaka.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA