Министарство одбране Републике Србије
 
03.03.2015.

Министар Гашић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске СрбијеМинистар Гашић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске СрбијеМинистар одбране Братислав Гашић уручио је данас у Великој ратној сали Старог Генералштаба, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије, које им је поводом Дана државности доделио председник Србије.

Медаљама за ревносну службу, и то са 16 златних и 35 сребрних, припадници Министарства одбране и Војске Србије одликовани су за изузетне заслуге и резултате показане у обављању дужности и задатака у области одбране и безбедности.

Министар Гашић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске СрбијеЧеститајући одликованима, министар Гашић је изразио задовољство што је у прилици да у име председника Србије уручи државна одличја поводом највећег државног празника Републике у политичком, културном, војном и историјском календару, који је одувек био дан у коме се величала слободарска традиција нашег народа.

- И данас после више од два века, пред нама је исти задатак. Испуњавамо завет предака и чувамо и Министар Гашић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србијеразвијамо вредности на којима почивају и опстају српска држава и војска – поручио је министар одбране додајући да су у години за нама, која је обиловала бројним изазовима, припадници система одбране радили на јачању мира, безбедности и стабилизацији прилика у региону.

Према његовим речима, одликовања су један од важних знакова државног идентитета, која се додељују за изузетне резултате у обављању дужности у области одбране и безбедности.

- Баш зато су са нама данас официри, подофицири и цивилна лица које красе највише вредности, пре свих – војничка част и највиша морална начела. Сви они су показали верност и оданост нашој отаџбини – нагласио је министар Гашић додајући да су награђени показали оданост професији и да стручно и одговорно обављају своје послове.

Они су, истакао је министар, служећи у свим мисијама Војске Србије, без обзира на тешкоће и опасности, доносили исправне и разумне одлуке, тиме доприносећи афирмацији система одбране, као и Србије у свету.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.Обраћање министра одбране | FLV
Додела одликовања  | FLV