Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.03.2015.

Ministar Gašić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije



Ministar Gašić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske SrbijeMinistar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje im je povodom Dana državnosti dodelio predsednik Srbije.

Medaljama za revnosnu službu, i to sa 16 zlatnih i 35 srebrnih, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

Ministar Gašić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske SrbijeČestitajući odlikovanima, ministar Gašić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da u ime predsednika Srbije uruči državna odličja povodom najvećeg državnog praznika Republike u političkom, kulturnom, vojnom i istorijskom kalendaru, koji je oduvek bio dan u kome se veličala slobodarska tradicija našeg naroda.

- I danas posle više od dva veka, pred nama je isti zadatak. Ispunjavamo zavet predaka i čuvamo i Ministar Gašić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbijerazvijamo vrednosti na kojima počivaju i opstaju srpska država i vojska – poručio je ministar odbrane dodajući da su u godini za nama, koja je obilovala brojnim izazovima, pripadnici sistema odbrane radili na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu.

Prema njegovim rečima, odlikovanja su jedan od važnih znakova državnog identiteta, koja se dodeljuju za izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti u oblasti odbrane i bezbednosti.

- Baš zato su sa nama danas oficiri, podoficiri i civilna lica koje krase najviše vrednosti, pre svih – vojnička čast i najviša moralna načela. Svi oni su pokazali vernost i odanost našoj otadžbini – naglasio je ministar Gašić dodajući da su nagrađeni pokazali odanost profesiji i da stručno i odgovorno obavljaju svoje poslove.

Oni su, istakao je ministar, služeći u svim misijama Vojske Srbije, bez obzira na teškoće i opasnosti, donosili ispravne i razumne odluke, time doprinoseći afirmaciji sistema odbrane, kao i Srbije u svetu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Обраћање министра одбране | FLV
Додела одликовања  | FLV