Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2014.

Ансамбл „Станислав Бинички“ у Швајцарској



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и најпознатији словеначки музичар Мањифико, одржали су јуче концерт у швајцарском граду Штансу, на великом градском музичком фестивалу Stansermusiktage. Овогодишњи, јубиларни, 20. фестивал, одржан је од 27. априла до 4. маја.

Наступом у ~Kollegium St. Fidelis~ промовисали су музику из једног од најгледанијих филмова српске кинематографије у последње две деценије, „Монтевидео, Бог те видео“ и песме с Мањификовог албума.

Уз десетак већ познатих песама као што су „Хир ај кам“, „Убићу те“, „Само мало“, „Зум зум коло“, „Српска посла“, ~„I think“~ и „Ево ме народе“, као и неколико нових међу којима су „Босангеро“, „Рамбо“, ~„Land of champions“~ и ~„We’ll meet again“~ публика је уживала током наступа. Неуморни посетиоци успели су два пута да „позову на бис“ музичаре и одслушају још неколико песама.

Уметнички ансамбл наступио је под диригентском палицом мајора Игора Митровића, а бенд који прати Мањифика чине бубњар Шаци, басиста Јан, виолиниста Матија, саксофониста и кларинетиста Матеј, гитариста Тео и трубач Иван.

Пре концерта, мајор Митровић је истакао да је велика част бити специјални гост на јубиларном музичком фестивалу у Штансу.
- Бити специјалан гост на великом фестивалу, на главној бини, велика је част и, уједно, признање за наш рад. Поред доброг наступа, важно је и у униформи српске војске представити све припаднике Министарства одбране и Војске Србије у правом светлу. Очекујем добру реакцију публике, и верујем да ће ово бити спектакуларно вече - рекао је диригент „Биничког“.

Мањифико је, такође, пред наступ рекао да очекује диван концерт и да се нада одличном проводу. Истакао је да је задовољан како звуче нове песме које су увежбали с оркестром.

- Овако сам замишљао како то треба да звучи и изгледа. Верујем да ћемо током године постићи још боље резултате, јер ћемо имати више времена да увежбамо и остале песме које нисмо представили јавности - рекао је Мањифико и најавио да ће током наредних месеци поново наступати пред словеначком публиком, а нада се и београдском.

Штанс је главни град кантона Нидвалдена у средишту Швајцарске. Налази се у долини уз Фирвалдштетско језеро, а јужно од града простиру се Алпи. Швајцарски Немци чине традиционално становништво града и немачки језик је званични у граду и кантону.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Изјава диригента Биничког | FLV
Изјава Мањифика | FLV
Утисци публике | FLV
Концерт | FLV