Министарство одбране Републике Србије
 
03.09.2013.

Небојша Родић нови министар одбранеУ Скупштини Србије синоћ су изабрани нови чланови Владе Републике Србије. Нови министар одбране је Небојша Родић.

Рођен је 1953. године. Завршио је Правни факултет у Београду 1977. године, док је правосудни испит положио 1979. године.

У Центру високих војних школа „Маршал Тито” завршио Школу народне одбране.

Готово читав радни век провео је у органима државне управе Републике Србије, и то на пословима помоћника министра за информације, а након тога и државног подсекретара.

У Народној скупштини Републике Србије радио на пословима заменика секретара Скупштине и шефа Кабинета председника Скупштине.

У Генералном секретаријату Савезног министарства за иностране послове, у звању амбасадора, радио на управно-правним пословима.

Обављао је функцију генералног секретара председника Републике Србије. У августу 2012. године именован је за директора Безбедносно-информативне агенције.

Од 2005. до 2007. године, по одлуци Владе Републике Србије, вршио је дужност директора Високе технолошке школе струковних студија у Шапцу. Сада, у звању професора, реализује наставу на основним и специјалистичких студијама.

Коаутор је књиге „Све Владе Србије од 1804. до 2004.”.

Говори француски и енглески језик.

Има два сина и два унука.