Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.09.2013.

Nebojša Rodić novi ministar odbraneU Skupštini Srbije sinoć su izabrani novi članovi Vlade Republike Srbije. Novi ministar odbrane je Nebojša Rodić.

Rođen je 1953. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu 1977. godine, dok je pravosudni ispit položio 1979. godine.

U Centru visokih vojnih škola „Maršal Tito” završio Školu narodne odbrane.

Gotovo čitav radni vek proveo je u organima državne uprave Republike Srbije, i to na poslovima pomoćnika ministra za informacije, a nakon toga i državnog podsekretara.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije radio na poslovima zamenika sekretara Skupštine i šefa Kabineta predsednika Skupštine.

U Generalnom sekretarijatu Saveznog ministarstva za inostrane poslove, u zvanju ambasadora, radio na upravno-pravnim poslovima.

Obavljao je funkciju generalnog sekretara predsednika Republike Srbije. U avgustu 2012. godine imenovan je za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Od 2005. do 2007. godine, po odluci Vlade Republike Srbije, vršio je dužnost direktora Visoke tehnološke škole strukovnih studija u Šapcu. Sada, u zvanju profesora, realizuje nastavu na osnovnim i specijalističkih studijama.

Koautor je knjige „Sve Vlade Srbije od 1804. do 2004.”.

Govori francuski i engleski jezik.

Ima dva sina i dva unuka.