Министарство одбране Републике Србије
 
19.06.2013.

Државни секретар Николић на Сајму аеронаутике у БуржеуДелегација Министарства одбране коју предводи државни секретар Александар Николић учествује на 50. ваздухопловном салону који се одржава у Буржеу у Француској.

На традиционалном, 50. сајму аеронаутике, на којем су присутни најзначајнији актери светске аеронаутичке индустрије, државни секретар Николић имао је низ састанака са представницима водећих компанија у тој области.

Николић је током разговора са представницима компанија у области ваздухопловне индустрије – ~THALES~, ~ELBIT~, ~RAFAEL~, ~MBDA~ и ~MIG~ пренео заинтересованост Министарства одбране Републике Србије за сарадњу. Размотрене су могућности за набавку одређених средстава из њиховог производног програма, као и модалитети сарадње на развијању заједничких пројеката.

Током посете сајму државни секретар Николић састао се са министром одбране Либије Мохамедом Махмудом Мусом Баргхатијем. Николић je нагласио да се предузимају активности на унапређењу сарадње у области одбране са том земљом, као и да ће Министарство одбране, у складу са расположивим капацитетима, настојати да изађе у сусрет захтевима Либије.

У разговору државног секретара Николића са државним секретаром у МО Краљевине Шпаније Педром А. Салаверијем обострано је изражено задовољство оствареним нивоом сарадње у области одбране и размотрени модалитети за њено унапређење у наредном периоду.

Програмом је предвиђено да се до краја манифестације државни секретар Николић састане и са представницима компанија ~EADS~, ~EUROCOPTER~, ~AEROTEC~, ~ADRIATIC SAFRAN~, ~SAGEM~, ~FINMECCANICA~ и другима.

Планиран је и сусрет државног секретара Николића са представницима Министарства спољних послова Републике Француске.