Министарство одбране Републике Србије
 
07.03.2013.

Унапређење сарадње са Великом Британијом



Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић састао се данас у Лондону са државним секретаром за одбрану Филипом Хамондом, генералним директором за безбедносну политику Министарства одбране Томом Мек Кејном и министром за међународну безбедносну стратегију др Ендрјуом Морисоном.

Теме разговора биле су ЕУ интеграције, Косово и Метохија, политика одбране, регионална безбедност, аспекти мултилатералне и билатералне војне сарадње.

Вучић је на крају састанка истакао да ће Србија имати значајну подршку Велике Британије на свом европском путу, али и да очекује унапређење билатералне, политичке и економске сарадње.

"Очекујем долазак значајних британских инвеститора у Србију", нагласио је Вучић.

По питању сарадње у области одбране, Вучић је са британским колегама разговарао и о унапређењу цивилних способности учешћа у мултинационалним операцијама на очувању мира, заједничким пројектима унапређења способности противваздушне одбране, учешћу у пројектима унапређења регионалних способности и даљем унапређењу војномедицинске сарадње.

Вучић се у поподневним часовима састаје са представницима војне обавештајне службе Велике Британије са којима ће разговарати о отпочињању сарадње у овој области.

Своју посету Великој Британији Вучић завршава састанком са Дејвидом Ливингтоном, министром за Европу.