Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2013.

Министар Вучић са председником Анголе



Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић и министар одбране генерал Кандидо Переира дош Сантош Ван Дунем потписали су данас у Луанди Заједничку изјаву о разговорима између делегација Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Републике Анголе.

Након потписивања, потпредседник Вучић састао се и са председником Републике Анголе Жозеом Едуардом дош Сантошем, који је и врховни командант војске, и том приликом предао писмо председника Републике Србије Томислава Николића. Тема разговора било је унапређење сарадње и економских односа двеју земаља. Током састанка двојица званичника констатовала су да је ова посета од изузетног значаја за покретање веће војне и економске сарадње Србије и Анголе.

„Ми овде имамо велику будућност, важне послове и искрене пријатеље. Истовремено, Ангола ће у Србији имати искреног пријатеља. Српске компаније ће имати више простора на анголском тржишту, а то значи и више посла за наше раднике, што је и најважнији циљ ове владе“, нагласио је потпредседник Вучић на крају посете Републици Анголи.

photoФОТОГАЛЕРИЈА