Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2013.

Ministar Vučić sa predsednikom Angole



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar odbrane general Kandido Pereira doš Santoš Van Dunem potpisali su danas u Luandi Zajedničku izjavu o razgovorima između delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Angole.

Nakon potpisivanja, potpredsednik Vučić sastao se i sa predsednikom Republike Angole Žozeom Eduardom doš Santošem, koji je i vrhovni komandant vojske, i tom prilikom predao pismo predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Tema razgovora bilo je unapređenje saradnje i ekonomskih odnosa dveju zemalja. Tokom sastanka dvojica zvaničnika konstatovala su da je ova poseta od izuzetnog značaja za pokretanje veće vojne i ekonomske saradnje Srbije i Angole.

„Mi ovde imamo veliku budućnost, važne poslove i iskrene prijatelje. Istovremeno, Angola će u Srbiji imati iskrenog prijatelja. Srpske kompanije će imati više prostora na angolskom tržištu, a to znači i više posla za naše radnike, što je i najvažniji cilj ove vlade“, naglasio je potpredsednik Vučić na kraju posete Republici Angoli.

photoFOTOGALERIJA