Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2013.

Стручни скуп „Недеља квалитета 2013”



У Привредној комори Србије данас је почео тродневни стручни скуп „Недеља квалитета 2013”, који окупља релевантне представнике државних и научних институација из земље и окружења, стручњаке из привреде, а традиционално су присутни и представници Министарства одбране и Војске Србије, ремонтних завода, те предузећа одбрамбене индустрије.

Организатори те 22. традиционалне манифестације јесу Фонд за културу квалитета – ~FQCE~ и часопис „Квалитет и изврсност”, а покровитељ Министарство финансија и привреде Републике Србије.

Учеснике „Недеље квалитета 2013” поздравио је Владимир Трајковић, председник ~FQCE~, а скуп је отворила мр Јелена Поповић, помоћница министра финансија и привреде за инфраструктуру квалитета.

У наредна три дана биће изложена стручна саопштења и примери добре праксе успешних компанија и установа из Србије и окружења, а занимљива је и тема округлог стола – о друштвено одговорном пословању, што је данас једна од најатрактивнијих тема у друштву.

– На овом скупу Министарство одбране и Војску Србије представља Војна контрола квалитета. Ми смо узели учеће у промоцији квалитета и политике унапређења квалитета, као једног од битних сегмената, који проистичу из функционалне надлежности организације и рада Војне контроле квалитета. Наши учесници излагаће о процесу јавних набавки. Осим тога, део наших организација, углавном оних које се баве производним програмом, конкурисаће и ове године за националну награду за пословну изврсност – Оскар квалитета. То је 19. по реду такмичење које почиње ове недеље – рекао је потпуковник др Ивица Марјановић, директор Војне контроле квалитета.