Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.02.2013.

Stručni skup „Nedelja kvaliteta 2013”



U Privrednoj komori Srbije danas je počeo trodnevni stručni skup „Nedelja kvaliteta 2013”, koji okuplja relevantne predstavnike državnih i naučnih instituacija iz zemlje i okruženja, stručnjake iz privrede, a tradicionalno su prisutni i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, remontnih zavoda, te preduzeća odbrambene industrije.

Organizatori te 22. tradicionalne manifestacije jesu Fond za kulturu kvaliteta – ~FQCE~ i časopis „Kvalitet i izvrsnost”, a pokrovitelj Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije.

Učesnike „Nedelje kvaliteta 2013” pozdravio je Vladimir Trajković, predsednik ~FQCE~, a skup je otvorila mr Jelena Popović, pomoćnica ministra finansija i privrede za infrastrukturu kvaliteta.

U naredna tri dana biće izložena stručna saopštenja i primeri dobre prakse uspešnih kompanija i ustanova iz Srbije i okruženja, a zanimljiva je i tema okruglog stola – o društveno odgovornom poslovanju, što je danas jedna od najatraktivnijih tema u društvu.

– Na ovom skupu Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije predstavlja Vojna kontrola kvaliteta. Mi smo uzeli učeće u promociji kvaliteta i politike unapređenja kvaliteta, kao jednog od bitnih segmenata, koji proističu iz funkcionalne nadležnosti organizacije i rada Vojne kontrole kvaliteta. Naši učesnici izlagaće o procesu javnih nabavki. Osim toga, deo naših organizacija, uglavnom onih koje se bave proizvodnim programom, konkurisaće i ove godine za nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta. To je 19. po redu takmičenje koje počinje ove nedelje – rekao je potpukovnik dr Ivica Marjanović, direktor Vojne kontrole kvaliteta.