Министарство одбране Републике Србије
 
26.02.2013.

Одбрамбене консултације са Мађарском



Начелник Управе за међународну војну сарадњу бригадни генерал Љубомир Николић, у оквиру одржавања редовних билатералних одбрамбених консултација, разговарао је 25. фебруара 2013. године у Будимпешти са начелником Управе за међународну сарадњу Министарства одбране Мађарске пуковником Шандором Јухасом.

Обострано је изражено задовољство нивоом достигнуте сарадње у области одбране и тенденцијом даљег унапређења. У прилог томе говори чињеница да је у односу на претходну годину број планираних активности за 2013. годину учетворостручен. Констатовано је да су редовне билатералне одбрамбене консултације потврда високог степена разумевања између две земље.

Тежишне области сарадње су заједничко ангажовање у мисијама, заједничке војне вежбе, размена искустава из учешћа у ПзМ и преношење искустава у процесу транзиције и реформе система одбране.

Након билатералних консултација, бригадни генерал Николић и пуковник Јухас потписали су План билатералне војне сарадње између два министарства одбране за 2013. годину.