Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.02.2013.



Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju brigadni general Ljubomir Nikolić, u okviru održavanja redovnih bilateralnih odbrambenih konsultacija, razgovarao je 25. februara 2013. godine u Budimpešti sa načelnikom Uprave za međunarodnu saradnju Ministarstva odbrane Mađarske pukovnikom Šandorom Juhasom.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo nivoom dostignute saradnje u oblasti odbrane i tendencijom daljeg unapređenja. U prilog tome govori činjenica da je u odnosu na prethodnu godinu broj planiranih aktivnosti za 2013. godinu učetvorostručen. Konstatovano je da su redovne bilateralne odbrambene konsultacije potvrda visokog stepena razumevanja između dve zemlje.

Težišne oblasti saradnje su zajedničko angažovanje u misijama, zajedničke vojne vežbe, razmena iskustava iz učešća u PzM i prenošenje iskustava u procesu tranzicije i reforme sistema odbrane.

Nakon bilateralnih konsultacija, brigadni general Nikolić i pukovnik Juhas potpisali su Plan bilateralne vojne saradnje između dva ministarstva odbrane za 2013. godinu.