Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2012.

Честитка председника Републике поводом Дана ВБА



Поводом 12. новембра, Дана Војнобезбедносне агенције, свим припадницима ВБА упућујем искрене честитке, са жељом да и убудуће остварујете успехе у реализацији својих сложених професионалних циљева и задатака.

У протеклом периоду, Војнобезбедносна агенција је ефикасно извршавала сложене задатке безбедносне и контраобавештајне заштите система одбране Републике Србије.

У условима све већих изазова савременог безбедносног окружења, Војнобезбедносна агенција је постигла изузетне резултате у заштити Војске Србије и Министарства одбране Републике Србије од организоване криминалне делатности, корупције, терористичких претњи, деловања екстремистичких организација и других безбедносних претњи.

Као један од кључних чинилаца безбедносно-обавештајног система, ВБА је била и јесте гаранција стабилности система одбране, али и безбедности Републике Србије.

То је резултат високог професионализма и преданог ангажовања свих припадника ВБА, као и успешне сарадње ВБА са другим националним службама безбедности и државним органима, као и сродним регионалним и међународним службама и организацијама.

У остварењу своје мисије – очувању стабилности и безбедности и унапређењу савременог безбедносног окружења – ВБА има и имаће подршку свих органа и институција Републике Србије.

Свим припадницима ВБА још једном честитам празник, са жељом да, и даље достижући високе професионалне циљеве, дају велики допринос безбедности систему одбране свих грађана Републике Србије.