Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2012.

Čestitka predsednika Republike povodom Dana VBA



Povodom 12. novembra, Dana Vojnobezbednosne agencije, svim pripadnicima VBA upućujem iskrene čestitke, sa željom da i ubuduće ostvarujete uspehe u realizaciji svojih složenih profesionalnih ciljeva i zadataka.

U proteklom periodu, Vojnobezbednosna agencija je efikasno izvršavala složene zadatke bezbednosne i kontraobaveštajne zaštite sistema odbrane Republike Srbije.

U uslovima sve većih izazova savremenog bezbednosnog okruženja, Vojnobezbednosna agencija je postigla izuzetne rezultate u zaštiti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije od organizovane kriminalne delatnosti, korupcije, terorističkih pretnji, delovanja ekstremističkih organizacija i drugih bezbednosnih pretnji.

Kao jedan od ključnih činilaca bezbednosno-obaveštajnog sistema, VBA je bila i jeste garancija stabilnosti sistema odbrane, ali i bezbednosti Republike Srbije.

To je rezultat visokog profesionalizma i predanog angažovanja svih pripadnika VBA, kao i uspešne saradnje VBA sa drugim nacionalnim službama bezbednosti i državnim organima, kao i srodnim regionalnim i međunarodnim službama i organizacijama.

U ostvarenju svoje misije – očuvanju stabilnosti i bezbednosti i unapređenju savremenog bezbednosnog okruženja – VBA ima i imaće podršku svih organa i institucija Republike Srbije.

Svim pripadnicima VBA još jednom čestitam praznik, sa željom da, i dalje dostižući visoke profesionalne ciljeve, daju veliki doprinos bezbednosti sistemu odbrane svih građana Republike Srbije.