Министарство одбране Републике Србије
 
16.02.2012.

Билатералне одбрамбене консултације са Турском



Сарадња у области одбране између Републике Србије и Републике Турске је у успону и такав тренд треба наставити у обостраном интересу, констатовали су државна секретарка у Министарству одбране др Тања Мишчевић и подсекретар у Министарству националне одбране Републике Турске генерал-потпуковник Умит Дундар на билатералним одбрамбеним консултацијама одржаним у Турској 15. фебруара 2012. године.

Посебно је истакнут значај ангажовања турске стране у пројекту конверзије дела војног аеродрома „Морава“ крај Краљева у цивилни.

У овој години сарадња ће се тежишно одвијати кроз размену посета високог нивоа, вежбе специјалних јединица, школовање и наставак пројеката покренутих у протеклом периоду. Обострано је констатован значај даљег унапређења војноекономске и војнотехничке сарадње.

Током посете Турској, државна секретарка Мишчевић се састала са подсекретаром одбрамбене индустрије Мурадом Бајаром, као и са представницима Министарства спољних послова Републике Турске.

Државна секретарка Мишчевић одржала је предавање на престижном Институту за економску политику Турске о перспективама и изазовима Србије и земаља Балкан у процесу европских интеграција.