Министарство одбране Републике Србије
 
22.05.2024.

Министар Гашић обишао Команду Копнене војске у НишуМинистар одбране Братислав Гашић обишао је данас Команду Копнене војске у Нишу.

Обиласку је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић представио је министру одбране организацијско-формацијску структуру и најважније задатке тог вида Војске Србије.

На данашњем састанку са најодговорнијим старешинама Команде Копнене војске, министар Гашић разговарао је о најважнијим питањима од значаја за Копнену војску.

- Сви смо сведоци колико је у претходном периоду Копнена војска јачала, опремала се савременим средствима наоружања и војне опреме, али и колико су њени припадници били спремни да одговоре свим додељеним задацима, као и да пруже помоћ нашим грађанима кад год је то било потребно. Опремању и развоју Копнене војске придаје се посебан значај, а тај тренд биће настављен и у наредном периоду уз подршку државног и војног руководства, имајући у виду да су савремено наоружање и добро опремљен и оспособљен војник кључ успеха свих армија у овим изазовним временима – истакао је министар одбране.

Како је истакао министар Гашић, на састанку је било речи и о задацима које припадници Копнене војске одговорно, професионално и успешно извршавају годинама уназад дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности чувајући мир и безбедност свих наших грађана те истакао да им за то одаје велико признање.

После данашњег састанка у Команди Копнене војске, министар Гашић обишао је Спомен-собу и приказ дела наоружања и војне опреме Копнене војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.05.2024
mp4 (137,97 MB)
Обилазак