Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.05.2024.

Ministar Gašić obišao Komandu Kopnene vojske u Nišu



Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Komandu Kopnene vojske u Nišu.

Obilasku je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović predstavio je ministru odbrane organizacijsko-formacijsku strukturu i najvažnije zadatke tog vida Vojske Srbije.

Na današnjem sastanku sa najodgovornijim starešinama Komande Kopnene vojske, ministar Gašić razgovarao je o najvažnijim pitanjima od značaja za Kopnenu vojsku.

- Svi smo svedoci koliko je u prethodnom periodu Kopnena vojska jačala, opremala se savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, ali i koliko su njeni pripadnici bili spremni da odgovore svim dodeljenim zadacima, kao i da pruže pomoć našim građanima kad god je to bilo potrebno. Opremanju i razvoju Kopnene vojske pridaje se poseban značaj, a taj trend biće nastavljen i u narednom periodu uz podršku državnog i vojnog rukovodstva, imajući u vidu da su savremeno naoružanje i dobro opremljen i osposobljen vojnik ključ uspeha svih armija u ovim izazovnim vremenima – istakao je ministar odbrane.

Kako je istakao ministar Gašić, na sastanku je bilo reči i o zadacima koje pripadnici Kopnene vojske odgovorno, profesionalno i uspešno izvršavaju godinama unazad duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti čuvajući mir i bezbednost svih naših građana te istakao da im za to odaje veliko priznanje.

Posle današnjeg sastanka u Komandi Kopnene vojske, ministar Gašić obišao je Spomen-sobu i prikaz dela naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.05.2024
mp4 (137,97 MB)
Obilazak