Министарство одбране Републике Србије
 
01.04.2024.

Расписан конкурс за пријем кандидата из грађанства на Курс за подофициреМинистарство одбране и Војска Србије расписали су јавни конкурс за оспособљавање кандидата из грађанства на Курсу за подофицире, ради пријема у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време.

Заинтересовани младићи и девојке имају прилику да конкуришу за 200 подофицирских радних места у Министарству одбране и Војсци Србије.

На конкурс за подофицире могу се пријавити здравствено и психофизички способни, пунолетни држављани Републике Србије који похађају четврти разред средње школе или имају четворогодишње средње образовање и нису старији од 35 година. Конкурс је отворен и за оне који нису одслужили војни рок са оружјем.

Изабрани кандидати биће упућени на Курс који траје девет месеци у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву, центрима за специјалистичку обуку Команде за обуку и јединицама Војске Србије, а успешним завршетком стичу услов за пријем у професионалну војну службу и промовисање у чин водника.

Рок за подношење пријаве је до 30. априла 2024. године, а општи и посебни услови за пријем, начин конкурисања, спровођење изборног поступка, обрасци за пријаву и остала неопходна обавештења о конкурсу могу се погледати на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/21109/javni-konkurs-za-osposobljavanje-na-kursu-za-podoficire-kandidata-iz-gradjanstva21109
photoФОТОГАЛЕРИЈА