Министарство одбране Републике Србије
 
29.03.2024.

Потписан план билатералне војне сарадње са Црном Гором



Делегација Министарства одбране, коју је предводио вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић, боравила је у дводневној посети Подгорици, ради разговора о сарадњи у области одбране и потписивања Плана билатералне војне сарадње за 2024. годину са представницима Министарства одбране Црне Горе.

Помоћник министра Бандић је на састанку са в. д. генералног директора Директората за политику Министарства одбране Црне Горе мр Радмилом Перовић исказао опредељење Министарства одбране Србије за квалитативно и квантитативно унапређење одбрамбене сарадње са Црном Гором на билатералном нивоу, али и у регионалним форматима сарадње.

Директорка Перовић нагласила је неопходност интензивирања сарадње у области одбране, посебно у областима војне медицине и АБХО, али и јачања међусобног разумевања и добросуседских односа са циљем унапређења свеукупне стабилности Западног Балкана.

Саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране добра, а да две земље, уважавајући своје спољно политичке приоритете, имају простора за њено даље јачање, у обостраном интересу.

Током боравка у Црној Гори, делегација Министарства одбране присуствовала је пријему који је поводом Дана Војске Србије организовало Изасланство одбране Републике Србије у Подгорици.
photoФОТОГАЛЕРИЈА