Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.03.2024.

Potpisan plan bilateralne vojne saradnje sa Crnom Gorom



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, boravila je u dvodnevnoj poseti Podgorici, radi razgovora o saradnji u oblasti odbrane i potpisivanja Plana bilateralne vojne saradnje za 2024. godinu sa predstavnicima Ministarstva odbrane Crne Gore.

Pomoćnik ministra Bandić je na sastanku sa v. d. generalnog direktora Direktorata za politiku Ministarstva odbrane Crne Gore mr Radmilom Perović iskazao opredeljenje Ministarstva odbrane Srbije za kvalitativno i kvantitativno unapređenje odbrambene saradnje sa Crnom Gorom na bilateralnom nivou, ali i u regionalnim formatima saradnje.

Direktorka Perović naglasila je neophodnost intenziviranja saradnje u oblasti odbrane, posebno u oblastima vojne medicine i ABHO, ali i jačanja međusobnog razumevanja i dobrosusedskih odnosa sa ciljem unapređenja sveukupne stabilnosti Zapadnog Balkana.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti odbrane dobra, a da dve zemlje, uvažavajući svoje spoljno političke prioritete, imaju prostora za njeno dalje jačanje, u obostranom interesu.

Tokom boravka u Crnoj Gori, delegacija Ministarstva odbrane prisustvovala je prijemu koji je povodom Dana Vojske Srbije organizovalo Izaslanstvo odbrane Republike Srbije u Podgorici.
photoFOTOGALERIJA