Министарство одбране Републике Србије
 
26.03.2024.

Редовна обука тенкиста Војске Србије



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике 36. тенковског батаљона Треће бригаде копнене војске који на полигону „Орешац“ реализују редовну обуку и гађања из наоружања рода оклопних јединица.
На овом аутоматизованом стрелишту, на којем се изводе припремна и школска гађања оклопних јединица Војске Србије,  посаде тенкова М-84 ове недеље увежбавају дејство по циљевима на различитим даљинама у дневним и ноћним условима, у припреми за наступајућа бојева гађања и учешће на тактичким вежбама.
Заједно с припадницима тенковског батаљона — младим нишанџијама, возачима тенка и старешинама — гађање је данас извршио и генерал Мојсиловић, ради кондицирања и припреме за бојева гађања на којима планира да учествује.
 
По успешно изведеним гађањима, генерал Мојсиловић је у разговору с тенкистима Треће бригаде копнене војске изразио задовољство њиховом оспособљеношћу и залагањем на обуци, али и чињеницом да су у претходном периоду добили нову опрему, и истакао да ће се наставити са улагањем у тенковске јединице, како би и у условима који владају на савременом бојишту остале прецизна и поуздана ударна маневарска снага Војске Србије.
Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивних борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.03.2024
mp4 (75,52 MB)
Обилазак