Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.03.2024.

Redovna obuka tenkista Vojske Srbije



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike 36. tenkovskog bataljona Treće brigade kopnene vojske koji na poligonu „Orešac“ realizuju redovnu obuku i gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica.
Na ovom automatizovanom strelištu, na kojem se izvode pripremna i školska gađanja oklopnih jedinica Vojske Srbije,  posade tenkova M-84 ove nedelje uvežbavaju dejstvo po ciljevima na različitim daljinama u dnevnim i noćnim uslovima, u pripremi za nastupajuća bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama.
Zajedno s pripadnicima tenkovskog bataljona — mladim nišandžijama, vozačima tenka i starešinama — gađanje je danas izvršio i general Mojsilović, radi kondiciranja i pripreme za bojeva gađanja na kojima planira da učestvuje.
 
Po uspešno izvedenim gađanjima, general Mojsilović je u razgovoru s tenkistima Treće brigade kopnene vojske izrazio zadovoljstvo njihovom osposobljenošću i zalaganjem na obuci, ali i činjenicom da su u prethodnom periodu dobili novu opremu, i istakao da će se nastaviti sa ulaganjem u tenkovske jedinice, kako bi i u uslovima koji vladaju na savremenom bojištu ostale precizna i pouzdana udarna manevarska snaga Vojske Srbije.
Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivnih borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.03.2024
mp4 (75,52 MB)
Obilazak