Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2024.

Кондициони марш с припадницима Одреда војне полиције Кобре



У оквиру редовних активности Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“, део припадника јединице је данас реализовао кондициони марш у дужини од 20 километара, у којем је учествовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Маршевање је реализовано под тактичком претпоставком, на непознатом терену у широј околини Београда, ради унапређења опште физичке издржљивости припадника јединице, односно њихове способности за супротстављање замору и дуготрајан рад без смањења ефикасности у реализацији додељених мисија и задатака.

Изражавајући задовољство што је рано јутро провео на активности обуке с припадницима „Кобри“, генерал Мојсиловић је указао на значај физичке способности војника за ефикасно извршавање задатака у миру и рату, имајући у виду да физички способнији борци лакше подносе напоре и да се мање повређују приликом савладавања различитих терена и препрека.

Кондиоционо маршевање се реализује редовно у јединицама Војске Србије, у свим условима и уз максимално коришћење природних објеката на земљишту, а савлађивањем замора током маршевања на дугим релацијама осим физичке издржљивости развијају се и морално-вољне особине.
photoФОТОГАЛЕРИЈА