Министарство одбране Републике Србије
 
28.02.2024.

Провера индивидуалне обучености војника



У центрима за специјалистичку обуку Војске Србије данас је завршена провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока генерације „децембар 2023“.

Провера је реализована након друге фазе првог периода обучавања, а приступили су јој војници родова пешадије, артиљерије, инжињерије и артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, те атомско-биолошко-хемијске службе и служби логистике, телекомуникација и ваздушног осматрања и јављања.

Они су се претходних месец и по дана у центрима Команде за обуку оспособљавали за извођење тактичких борбених радњи на бојишту и руковање наоружањем, средствима и војном опремом у складу са специјалностима за које су регрутовани, а током дводневне провере су решавали задатке из тактичке обуке и кроз практичне радње и поступке показали стечена знања и вештине.

Резултати показују да су војници успешно савладали све садржаје обучавања и да су спремни за колективну обуку, која их очекује у јединицама Војске Србије у завршна три месеца војног рока.
photoФОТОГАЛЕРИЈА