Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2024.

Provera individualne obučenosti vojnika



U centrima za specijalističku obuku Vojske Srbije danas je završena provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2023“.

Provera je realizovana nakon druge faze prvog perioda obučavanja, a pristupili su joj vojnici rodova pešadije, artiljerije, inžinjerije i artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, te atomsko-biološko-hemijske službe i službi logistike, telekomunikacija i vazdušnog osmatranja i javljanja.

Oni su se prethodnih mesec i po dana u centrima Komande za obuku osposobljavali za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu i rukovanje naoružanjem, sredstvima i vojnom opremom u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, a tokom dvodnevne provere su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke pokazali stečena znanja i veštine.

Rezultati pokazuju da su vojnici uspešno savladali sve sadržaje obučavanja i da su spremni za kolektivnu obuku, koja ih očekuje u jedinicama Vojske Srbije u završna tri meseca vojnog roka.
photoFOTOGALERIJA