Министарство одбране Републике Србије
 
02.02.2024.

Постани пилот Војске Србије и оствари своје сновеМинистарство одбране позива све заинтересоване који до краја 2024. године навршавају до 27 година и имају диплому основних академских студија цивилних факултета да се пријаве за Војностручно оспособљавање за резервне официре и постану официри рода авијације и добију звање пилота.

Кандидати који испуне опште услове конкурса, као и медицинске, психолошке и безбедносне провере, савладају селективну падобранску и летачку обуку имаће прилику да постану пилоти авиона и хеликоптера Ратног ваздухопловства и ПВО.

Најуспешнији међу њима, након завршеног шестомесечног оспособљавања, добиће могућност да одмах ступе у професионалну војну службу и да као официри рода авијације наставе летачку обуку. Кандидати који поднесу пријаву за специјалност пилот оператер даљински пилотираног ваздухоплова не упућују се на селективну падобранску и летачку обуку.

Пријаве се могу поднети у центрима Министарства одбране, шалтерима Поште или на порталу еУправе.

Конкурс је отворен до 31. марта 2024. године, а све додатне информације о условима и начину конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну (Главна бр.1) или на бројеве телефона  011/3074-008 и 011/3074-027.

Текст конкурса сви заинтересовани могу да пронађу на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20915/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-slusaoce-vojnostrucnog-osposobljavanja-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-roda-avijacije20915
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.02.2024
mp4 (61,45 MB)
Постани пилот Војске Србије и оствари своје снове