Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2023.

Посета начелника Штаба одбране Бугарске армије



На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у званичној посети нашој земљи борави начелник Штаба одбране Бугарске армије адмирал Емил Ефтимов са делегацијом.

Адмирал Ефтимов је данас посетио Генералштаб Војске Србије, где је с генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, досадашњој сарадњи у области одбране и могућностима за њено даље унапређење. 

Током разговора је исказано обострано задовољство оствареним степеном војно-војне сарадње, пре свега у домену обуке ваздухопловних и снага противваздухопловне одбране двеју земаља. У том смислу је оцењено да реализација бојевих гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ представља најбољи пример активности војно-војне сарадње којом се унапређују оперативне способности Војске Србије и Бугарске армије.

Адмирал Ефтимов ће данас посетити и Војну академију и Војномедицинску академију у Београду, где ће му бити представљени капацитети и делокруг рада ових установа.

Овакви сусрети на високом нивоу дају подстицај даљем унапређењу сарадње у области одбране и јачању укупних међудржавних и добросуседских односа.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.11.2023
mp4 (46,36 MB)
Посета