Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2023.

11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“



Предстојећи 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“ биће одржан од 25. до 28. септембра 2023. године на Београдском сајму, у халама 1, 4 и 2А, као и на отвореном простору Београдског сајма.

На сајму „ПАРТНЕР 2023“, током четири сајамска дана, своје производе представиће више од 150 домаћих и иностраних произвођача. Покровитељ овогодишње манифестације је Министарство одбране Републике Србије, а суорганизатори су „Југоимпорт-СДПР” и Београдски сајам.

Сајам „ПАРТНЕР“ највећи је и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у региону и прилика је да се јавности представе достигнућа у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме и одбрамбених технологија, као и потенцијали Републике Србије. Осим компанија које припадају групацији Одбрамбена индустрија Србије, које су уз јавно предузеће „Југоимпорт-СДПР“ основа српских потенцијала у области наоружања и војне опреме, на предстојећој сајамској манифестацији појавиће се и бројни произвођачи наоружања и војне опреме из Републике Србије.

Медијима ће бити омогућено да прате свечано отварање сајма 25. септембра и отворени дан за грађане, 28. септембра. Молимо да своје екипе акредитујете путем ЛИНКА најкасније 21. септембра 2023. године до 14.00 часова.

Више од две деценије, сајам „ПАРТНЕР“ бележи стални узлазни тренд по броју излагача, приказаних средстава, пословних сарадника и посетилаца, као и по публицитету који добија у домаћим и иностраним медијима.

Од претходног сајма „ПАРТНЕР 2021“ па до сада Војнотехнички институт и домаћа одбрамбена индустрија Србије развили су 66 нових средстава, од којих 21 „нулте“ серије које су успешно произведене. Већи део ових средстава биће изложен на предстојећем сајму, па ће посетиоци моћи да виде новоразвијене артиљеријско-ракетне системе, системе ПВО, модернизована борбена возила, нова оклопна возила, ваздухоплове, беспосадне ваздухопловне и копнене платформе, противоклопне системе, телекомуникационе системе и системе управљања ватром, возила, као и различите врсте вођених и невођених ракета и широк дијапазон савременог наоружања и војне опреме из домаће производње, развијеног ранијих година.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.09.2023
mp4 (36,57 MB)
11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“