Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.09.2023.

11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Na sajmu „PARTNER 2023“, tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su „Jugoimport-SDPR” i Beogradski sajam.

Sajam „PARTNER“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije. Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje su uz javno preduzeće „Jugoimport-SDPR“ osnova srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije.

Medijima će biti omogućeno da prate svečano otvaranje sajma 25. septembra i otvoreni dan za građane, 28. septembra. Molimo da svoje ekipe akreditujete putem LINKA najkasnije 21. septembra 2023. godine do 14.00 časova.

Više od dve decenije, sajam „PARTNER“ beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima.

Od prethodnog sajma „PARTNER 2021“ pa do sada Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 „nulte“ serije koje su uspešno proizvedene. Veći deo ovih sredstava biće izložen na predstojećem sajmu, pa će posetioci moći da vide novorazvijene artiljerijsko-raketne sisteme, sisteme PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplove, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopne sisteme, telekomunikacione sisteme i sisteme upravljanja vatrom, vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa i širok dijapazon savremenog naoružanja i vojne opreme iz domaće proizvodnje, razvijenog ranijih godina.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.09.2023
mp4 (36,57 MB)
11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“