Министарство одбране Републике Србије
 
18.09.2023.

Састанак државног секретара Старовића са амбасадором Словеније



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са амбасадором Републике Словеније Дамјаном Бергантом, поводом ангажовања припадника Војске Србије на пружању помоћи у отклањању последица елементарних непогода у Словенији.

Састанку су присуствовали и припадници Војске Србије пуковник Бранислав Стевановић и мајор Бојан Тркуља, који су били ангажовани у Словенији.

Државни секретар Старовић истакао је да климатске промене последњих година изазивају огромне проблеме, како у региону, тако и у свету. Он је нагласио да ниједна земља, ма колико јака била, није у потпуности спремна да се носи са оваквим катастрофама. Република Србија, додао је, спремна је да у сваком тренутку пружи помоћ словеначком народу, као што је и Словенија помогла Србији током поплава 2014. године.

Амбасадор Бергант пренео је захвалност Словеније и словеначког народа Министарству одбране и Војсци Србије на пружању помоћи у отклањању последица елементарних непогода током августа 2023. године. Он је посебно захвалио на брзини реаговања Војске Србије, као и на показаном професионализму током ангажовања. Амбасадор Бергант истако је да су припадници Војске Србије, својим трудом и ангажовањем, у многоме помогли народу Словеније у санирању последица насталих након обилних поплава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА