Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.09.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa ambasadorom Slovenije



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije Damjanom Bergantom, povodom angažovanja pripadnika Vojske Srbije na pružanju pomoći u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u Sloveniji.

Sastanku su prisustvovali i pripadnici Vojske Srbije pukovnik Branislav Stevanović i major Bojan Trkulja, koji su bili angažovani u Sloveniji.

Državni sekretar Starović istakao je da klimatske promene poslednjih godina izazivaju ogromne probleme, kako u regionu, tako i u svetu. On je naglasio da nijedna zemlja, ma koliko jaka bila, nije u potpunosti spremna da se nosi sa ovakvim katastrofama. Republika Srbija, dodao je, spremna je da u svakom trenutku pruži pomoć slovenačkom narodu, kao što je i Slovenija pomogla Srbiji tokom poplava 2014. godine.

Ambasador Bergant preneo je zahvalnost Slovenije i slovenačkog naroda Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na pružanju pomoći u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda tokom avgusta 2023. godine. On je posebno zahvalio na brzini reagovanja Vojske Srbije, kao i na pokazanom profesionalizmu tokom angažovanja. Ambasador Bergant istako je da su pripadnici Vojske Srbije, svojim trudom i angažovanjem, u mnogome pomogli narodu Slovenije u saniranju posledica nastalih nakon obilnih poplava.
photoFOTOGALERIJA