Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2023.

Позив средњошколцима да конкуришу за ученичке стипендије Министарства одбране



Подсећамо све заинтересоване средњошколце да је до 29. септембра 2023. године отворен конкурс који је расписало Министарство одбране и Војска Србије за доделу 71 ученичке стипендије за школску 2023/24. годину.

Прилику да конкуришу имају дечаци и девојчице који уписују трећу и четврту годину средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа. Важно је напоменути и да ученици средњих школа који стално (за сваку школску годину посебно) постижу најмање врлодобар успех у учењу и одличан успех у владању имају могућност да обезбеде финансијску подршку у износу од 30.000 до 35.000 динара на месечном нивоу, која се исплаћује у десет једнаких рата до 15. у месецу за претходни месец.

Војска Србије стипендије нуди ученицима четврте године средњих школа саобраћајног и електротехничког смера, док Управа за војно здравство Министарства одбране нуди стипендије за трећу и четврту годину медицинских школа.

Након завршетка средње школе, војни стипендисти биће примљени у радни однос у својству подофицира или цивилног лица у Београду, Зуцама, Батајници, Јакову, Панчеву, Младеновцу или Крагујевцу, што је за сваку стипендију унапред назначено.

Позивамо све заинтересоване средњошколце да се пријаве!  

Детаљи услова конкурса доступни су на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20134/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu201
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА