Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2023.

Poziv srednjoškolcima da konkurišu za učeničke stipendije Ministarstva odbrane



Podsećamo sve zainteresovane srednjoškolce da je do 29. septembra 2023. godine otvoren konkurs koji je raspisalo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Priliku da konkurišu imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava. Važno je napomenuti i da učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Pozivamo sve zainteresovane srednjoškolce da se prijave!  

Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/20134/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu201
 
photoFOTOGALERIJA