Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2023.

Одбрамбене консултације делегација министарстава одбране Србије и Чешке



Државни секретар Немања Старовић предводио је делегацију Министарства одбране Републике Србије која је данас, у Дому Гарде на Топчидеру, имала одбрамбене консултације са делегацијом Министарства одбране Чешке Републике, предвођеном директором Дирекције за политику одбране Сектора за политику одбране и стратегију Министарства одбране Чешке др Мартином Риглом.

Током разговора размењени су ставови о политичко-безбедносној ситуацији у региону Западног Балкана и на истоку Европе. Посебно је наглашена спремност обе стране да се сарадња у области одбране интензивира у наредном периоду, са посебним фокусом на војноекономску сарадњу и одржавање војних меморијала.

Државни секретар Старовић истакао је да Чешка за Србију представља важног и поузданог партнера, због чега је одржавање континуитета војно-политичког дијалога на највишем нивоу од великог значаја. Он је том приликом захвалио на подршци Србији на путу европских интеграција.

Директор Дирекције за политику одбране др Ригл сагласио се са потребом унапређења сарадње у области одбране у обостраном интересу, оценивши да постоји значајан потенцијал да се у различитим областима одбрамбене сарадње обнове или ојачају односи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА