Министарство одбране Републике Србије
 
20.07.2023.

Састанак државног секретара Старовића са председником Управног савета међународних научника Привредно-индустријске коморе из Нигерије Умеадијем



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са председником Управног савета међународних научника Привредно-индустријске коморе из Савезне Републике Нигерије професором Мајклом Умеадијем.

Државни секретар Старовић захвалио је на принципијелној и конзистентној подршци Нигерије територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, наводећи да наше земље, иако географски удаљене, негују традиционално добре и пријатељске односе.

У наставку разговора, државни секретар Старовић истакао је да постоје могућности за даљи развој сарадње у области одбране, као и свеукупних билатералних односа између две државе.

Председник Управног савета Умеади истакао је опредељење Нигерије за унапређење сарадње, која ће, како је оценио, знатно утицати на даље јачање свеукупних билатералних односа две пријатељске земље.

На крају састанка, саговорници су још једном изразили очекивање да ће у наредном периоду бити повећан број билатералних активности што ће допринети даљем развоју сарадње у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА